OCHLAZOVÁNÍ TĚLA – V ČEM NÁM MŮŽE POMOCI? Po nekonečné zimě je tady opět krásné počasí a my jsme tak postupně začali schovávat zimní bundy a svetry, které nás chránily před, alespoň podle mě, nekonečnou zimou. A to de facto zima žádná nebyla. Nevím, kolik z Vás je milovníkem chladného počasí, ale já to rozhodně nejsem. Avšak… Ochlazování těla, zvykání...
HLAD, MŮJ POMOCNÍK aneb proč je dobré dát si půst Všichni ho známe a většinou jej nemáme moc rádi. Dneska se budeme bavit o hladu. V dnešní době, kdy jsme obklopeni jídlem ze všech stran, je velice, velice jednoduché hlad zahnat. Avšak hlad nemusí být strašákem, ale pomocníkem, který nám může nejen zlepšit zdraví, ale také pomůže zhubnout....
Měření na InBody… O InBody, nebo jiném diagnostickém přístroji, jste už určitě slyšeli. Pokud Vám ale není úplně jasné, jak měření na InBody funguje, co všechno zjistíme a proč se vůbec nechat změřit, se dnes dozvíte. Co je tedy InBody? Jde o profesionální přístroj určený k přesné diagnostice a analýze složení celého lidského těla. A co všechno z analýzy svého těla zjistíme?...
Mléko… Všichni jej moc dobře známe, každý jej za svůj život pil, pije nebo pít bude. Řeč však nebude ani tak o mléku mateřském, ale zaměříme se výhradně na mléko kravské… Protože právě to, ať už v jakékoli podobě, je nedílnou součástí stravovacích návyků většiny lidí. Je to dobře nebo špatně? Je mléko takovým strašákem, jak se dnes začíná...
Sauny jsou v dnešní době součástí snad každého wellness centra. Důvodů, proč tomu tak je, je hned několik… Sauna a její vliv na tělo… Při saunování totiž dochází ke zvýšení výkonu srdce a k lepšímu prokrvení vnitřních orgánů, svalů, končetin a kůže, což podporuje regeneraci celého organismu. Působí také blahodárně nejen proti ucpaným dutinám a chronickým zánětům dýchacích cest a průdušek, ale funguje...
Rafinovaný bílý cukr… Cukr se v přírodě přirozeně vyskytuje, v určitém množství, téměř v každé volně rostoucí plodině. Rafinovaný (zpracovaný) bílý cukr však v podobě, v jaké jej dnes často konzumujeme, NIKDE nenajdeme. Sladká chuť jako taková, je však naprosto v pořádku a je přirozená. Jako první, s čím se po narození setkáme, je mateřské mléko, které je přirozeně sladké. V přírodě je zároveň sladká...
ZELENINOVO-OVOCNÝ DEN Jak už z názvu vyplývá, jedná se o den postavený na konzumaci zeleniny a ovoce. Proč a jak často bychom jej měli zařadit? Cílem tohoto dne je odlehčit trávení. Tělo totiž spotřebovává velké množství energie právě na trávení potravy. Příklad, který jistě všichni známe… Pokud si rádi dopřejete pořádný oběd jako vepřo-knedlo-zelo, tak to určitě sami cítíte. V tomto jídle...
Co jsou to konzervanty? Jedná se o skupinu látek řazených mezi aditiva. Konzervanty mají jediný účel, a tím je upravit (zlepšit) vlastnosti potravin, do kterých jsou přidávány. Mají však další nespornou výhodu. Prodlužují trvanlivost potravin a chrání je proti zkáze způsobené činností mikroorganismů. Tak hojně využívána jsou z jednoho prostého důvodu. Zvykli jsme si na to, že potraviny a nápoje nám dlouho...
Co jsou AMINOKYSELINY? Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem proteinů (bílkovin) a peptidů. Aminokyseliny jsou v těle důležité: jako jednotky pro stavbu bílkovin a peptidů jako katalyzátory biochemických reakcí jako výchozí látky pro výrobu jiných aminokyselin, hormonů, přenašečů apod. vzácně jako zdroj energie (tento systém není příliš výhodný a metabolity mohou být škodlivé) pro nárůst svalové hmoty pro rychlejší zotavení...
SVAL(musculus), často také svalovina, je orgán, jehož funkcí je umožnění aktivního pohybu živočicha nebo jeho části. Sval je tvořen především svalovou tkání. Podle stavby a funkce se svalová tkáň dělí na tři základní typy: Hladké svalstvo zajišťuje pomalé a nepřetržité pohyby trávicí trubice, cévních stěn a dalších vnitřních orgánů. Svalovina srdce – myokard – představuje samostatný typ svalové tkáně, která...